In de volgende alinea's worden de verschillende groepen grondig beschreven.

Ben je tussen de 5 en 7 jaar en wil je leren breakdancen/ breaken?
Dan is de Starters-groep de ideale plaats.

De leerlingen zullen hier kennismaken met de prachtige wereld van 'Breaking' ! De kinderen zetten hun de eerste stappen als toekomstige bboys/ bgirls. Reeds na hun eerste lesje zullen ze de volgende termen kennen:

- Toprocks

- Go-downs

- Footworks

- Freezes

- Powermoves

De 'Starters' maken wekelijks progressie waarbij fun een heel belangrijke factor is bij ons. De lessen worden gegeven op oldschool hiphop muziek en breakbeats. Ze leren de verschillende aangeleerde stappen te combineren, maar we geven ze vooral ruimte zichzelf te uiten en te bewegen hoe ze zelf willen. Breaking is niet zomaar een sport die snel aangeleerd wordt. Het vraagt inzet en hard werk. Daarom promoten we het engagement van de ouders, door hun kind zo goed mogelijk te ondersteunen buiten de lessen door ze thuis de mogelijkheid te geven. (Niet veel plaats nodig in het begin)

Breaking wordt voor hun namelijk maar 1x/ week gegeven. Er zijn dus nog 6 andere dagen waarin onze 'Starter' kan oefenen en sneller progressie maken!

 

Indien het kind gemotiveerd is, inzet toont tijdens de lessen en snel verbeterd kan er onderling afgesproken worden het aantal lessen te verhogen en kunnen ze aansluiten bij de ‘Kids-groep’.

De ‘Kids-groep’ is een iets intensievere groep waarbij we verwachten dat ze minimum 2x/ week les komen volgen.

Indien je voor de eerste keer een breakles komt volgen, geen probleem, je kan je in deze groep zonder problemen aansluiten en de verloren tijd snel inhalen!

De kinderen zullen verder werken op de basisbewegingen (toprocks, footworks, freezes en powermoves) en variaties aanleren waarbij houding en moeilijkheidsgraad meer aangesproken wordt.

12+

Kinderen vanaf 12 jaar en ouder worden verwacht in de ‘12+-groep’. Als je voor de eerste keer komt breaken is dit de ideale plek voor jou om tussen je leeftijdsgenoten snel te groeien. Ook hier verwachten we een aanwezigheid van minimum 2 dagen per week.
Indien je gemotiveerd bent en meteen in het battle-circuit terechtkomt, zal je uitgenodigd worden bij de ‘Battle Cats-groep’ om eventueel ook hier aan te sluiten.

De elite groep die gefocust is op battles en het verbeteren van hun eigen 'battlerounds'.

‘Battle Cats’ worden naast het breaktraject ook op individuele progressie begeleid. Ze vertegenwoordigen zichzelf, de dansschool en hun eventuele crew op dagelijkse basis. Ze weten zelf waar ze nog aan moeten werken en krijgen hiervoor de juiste tips en tools van onze geweldige lesgevers.

De Battle Cats zijn het gezicht van onze academie en een voorbeeld voor onze volgende generaties.

FOTO'S

© 2020, powered by Twizzit.com