OnTheBlock vzw is opgestart naar aanleiding van de stopzetting van vzw On The Roof. OTR heeft gedurende 15 jaar heel wat kinderen hun passie laten ontdekken. 
OnTheBlock wil dit verder opvolgen en op een professionele manier de aandacht focussen op Breaking. Een leerrijke plek zijn waarbij de leerlingen de volledige basis krijgen in de lessen met trainingen gebonden aan de individuele ontwikkeling. We willen een vaste waarde zijn in België die breakers opleidt tot succesvolle dansers.

OnTheBlock heeft lesgevers van verschillende achtergronden, maar hebben ieder een gemeenschappelijke visie op Breaking.
Hieronder vinden jullie het OnTheBlock-team van het jaar '22-'23

Nicolas Temmerman 'Nico' is een masterstudent Sportmanagement die naar het einde van zijn traject loopt. 
Samen met Jimmy, Ibrahim en Karen heeft hij deze vzw in 2020 opgericht en is tevens de voorzitter.
Nico heeft meer dan 10 jaar ervaring als docent Breaking. Hij heeft in samenwerking met Danssport Vlaanderen/ Breaking Vlaanderen meegewerkt aan het Olympisch Breaking programma waar hij verantwoordelijk was voor de atletenselectieprocedure. Nico is een HipHop fanaat in hart en nieren en toont dit ook door actief bezig te zijn in de community. Naast Breaking is hij ook MC en kan je hem zien op verschillende evenementen niet alleen als rapper maar ook als host.

Hij houdt van de HipHopcultuur en wil zijn passie meegeven aan de volgende generatie.
Enkele inspiraties voor hem zijn: de Amerikaanse bboy's van 'Skill Methodz', 'Squadron', de Koreaanse crew 'IllVillnz' en uiteraard zijn eigen crew 'Mixed Souls'.

 

Bgirl Alyssa, een eilandbewoner van La Reunion die zich gevestigd heeft in Brussel. Deze high level bgirl wordt gesteund door de Belgische federatie (Wallonië-Brussel). Zij behaalde een 2de plaats op het Belgisch kampioenschap in 2022!

Wat haar manier van aanpak in de lessen betreft: Zij is Franstalig en zal dus voornamelijk in het Engels lesgeven.
Wij vinden het als all-inclusive vzw dit een meerwaarde voor onze leden om zo niet alleen Nederlandse lessen maar ook anderstalige lessen te voorzien, waardoor de kinderen klaargestoomd worden op hun internationale doorbraak. In de community (breaking community), die voornamelijk Engelstalig is, en waar de termen ook in het Engels worden gegeven (ook in de Nederlandstalige lessen) vinden wij het belangrijk dat de kinderen hier op voorbereid worden.

 

 

Karen is een duizendpoot wat betreft organisatie en communicatie in verschillende verenigingen. Jarenlang zet ze zich al in voor de ouderraad van de lagere school van haar kinderen, alsook in de plaatselijke zelfoogstboerderij. Maar door de passie van haar zoon Jorn voor breaking, heeft ze haar schouders gezet onder de OnTheBlock academie. 

"Breaking is een artistieke manier om je te uiten, spanning te ontladen, maar vooral om respectvol met de tegenstander om te gaan." Het respect vindt Karen een van de opmerkelijkste zaken die er in de breaking scene zijn. De tegenstanders leren van elkaar en gaan steeds enthousiast met elkaar om. Dit is als mama heel erg aangenaam om te zien en vooral fijn om deze sfeer mee te maken bij de verschillende battles die er jaarlijks worden georganiseerd.

Het is Karen haar bedoeling om deze jonge vereniging mee te helpen groeien, met een kwaliteitsvol lessen aanbod dat de nieuwe generatie bboys en bgirls stimuleert om vele battles mee te doen onder de rijke ervaring van de OnTheBlock lesgevers.

 

Ibrahim was jaren zelf danser. Deze Meisenaar is door de jaren heen gepassioneerd geraakt door de 'Urban-wereld'. Deze passie heeft hij weten over te brengen aan zijn 2 kinderen die beide op professioneel niveau presteren. (Breaking en Ballet, moderne dans en acrobatie)

Als lid van de 'Funky Belgianz' houdt hij zich bezig met de organisatie van de crew. Hij gebruikte zijn ervaring om kinderen van On The Roof te helpen en te ondersteunen. 
Nu zal hij als gepassioneerde van de hiphop-cultuur, m.n. Breaking het OTB-team versterken en meewerken aan een Break-school die volledig en legitiem is.

 

Dimitrios Grigoriou 'Jimmy' is een Belgische topsport atleet die sinds 2019 in het Belgische Olympische programma is geselecteerd. Hij heeft zijn jeugd in Griekenland gewoond om daarna in Nederland te gaan studeren. Dankzij de kansen die hij kreeg als bboy heeft hij zijn studies stopgezet om voltijds voor break te leven. Nu reist hij de wereld rond als professionele bboy en is hij officieel aangesloten aan onze organisatie. Naast Griekenland is OnTheBlock vzw zijn toevluchtsoord en regelt naast de merchandise ook de workshops!