In de volgende alinea's worden de verschillende groepen grondig beschreven.

Ben je nieuw bij On The Block en wil je leren breaken?

Dan is deze groep de ideale plek om te beginnen!

 

De leerlingen zullen hier kennismaken met de prachtige wereld van 'Breaking' !

Bij de 'Starters' beginnen we op het niveau 0 en worden de eerste stappen gezet als toekomstige bboy/ bgirl.

Al na de eerste les zullen de 'Starters' bekend zijn met de termen:

- Toprocks

- Go-downs

- Footworks

- Freezes

- Powermoves

 

De 'Starters' maken wekelijks progressie en hebben fun tijdens de lessen die gegeven worden op hiphop muziek en breakbeats.

Ze leren de verschillende steps te combineren en houden van de uitdaging die breaking typeert.

Breaking is niet zomaar een sport die snel aangeleerd wordt. Het vraagt inzet en hard werk.

Daarom promoten we het engagement van de ouders, door hun kind zo goed mogelijk te ondersteunen buiten de lessen!

Breaking wordt voor hun namelijk maar 1x/ week gegeven. Er zijn dus nog 6 andere dagen waarin onze 'Starter' kan oefenen.

Zijn 'breaking' en de termen: toprocks, go-downs, footworks, freezes en powermoves jou niet vreemd?
Dan mag jij je inschrijven voor deze groep. ('Starters' kunnen gepromoveerd worden naar de 'Kids'groep)

In deze lessen gaan we verder op de basisbewegingen van het breaken en wordt er geïntroduceerd wat battles en cyphers zijn.

De lessen kunnen worden opgedreven tot 2x/ week waarbij de 2de les zal doorgaan op dinsdag. Naast de breaklessen promoten we alle andere sportieve activiteiten die zorgen voor een nog ruimere ontwikkeling van het kind.

Andere activiteiten die worden aangeraden voor een betere break specifieke ontwikkeling zijn: Muzikale opvoeding, gymnastiek, zwemmen en/of andere dansvormen.

De kinderen leren hier in de lessen verder op muziek dansen, de basisbewegingen in de juiste houding uitvoeren en de instructies die gegeven worden door de lesgevers meteen op te volgen.

Uitdagende oefeningen, maar zeker binnen bereik van hun kunnen.

Ben je verliefd op breaking en wil je nog meer leren?

Dan moet jij je inschrijven voor deze groep! ('Starters' kunnen gepromoveerd worden naar de 'Newbies'groep)

Newbies werken aan hun foundation alsook hun mentale vaardigheden door dieper in het battlemilieu te duiken en sets voor te bereiken van verschillende niveau's.

De lessen kunnen worden opgedreven tot 2x/ week waarbij de 2de les zal doorgaan op dinsdag. Naast de breaklessen promoten we alle andere sportieve activiteiten die zorgen voor een nog ruimere ontwikkeling van het kind. Andere activiteiten die worden aangeraden voor een betere break specifieke ontwikkeling zijn: Muzikale opvoeding, gymnastiek, zwemmen en/of andere dansvormen.

De 'Newbies' leren choreografische elementen: De creatieve vaardigheid om een battle run te maken die artistieke en technische elementen combineert.

Naast explosiviteit en richtingsveranderingen wordt ook verder gewerkt aan de lenigheid en muzikaliteit. Zo komen ze voorbereid terecht in het battlecircuit en worden de kinderen als maar sterker aangetrokken tot de hiphopcultuur waar breaking deel van uitmaakt.

Wil je meer battles doen, beter presteren of gewoon beter worden?

 Dan raad ik je aan deze lessen te volgen. ('Starters' kunnen gepromoveerd worden naar de 'Rookies'groep)

Rookies gaan verder op de foundation van breaking en leren individueel trainen. (thuis, op training) Er worden goede trainingsmethodes en -gewoontes gevormd.

De lessen kunnen worden opgedreven tot 2x/ week waarbij de 2de les zal doorgaan op dinsdag. Hier wordt verwacht dat de leerlingen kunnen tellen op muziek en de verschillende delen van de muziek aanspreken in hun dans.

Ze werken zowel op hun battlerounds als nieuwe combinaties/ moves en gaan georganiseerd en gestructureerd tewerk.

Breaking is voor Rookies een belangrijk deel van hun leven geworden en zijn leergierig naar meer! Naast meer individueel te trainen en het verbeteren van de skills zijn de Rookies ook zeer aanwezig op battles en komen voorbereid aan op de venue.

Hier wordt extra nadruk gelegd naar de ondersteuning van de ouders voor de extra ervaring van het kind op battles, waar ze veel leren van de omgeving.

De teens zijn de trots van de dansschool en geven een voorbeeld aan de toekomstige 'On The Blockers'.

Maak geschiedenis in de breakwereld en schrijf je hier in.

De 'Teens' krijgen minder foundation, maar meer nadruk op individuele ontwikkeling door creatieve concepten toe te passen om de vocabulair te vergroten. Ze zijn 2 tot 3x/ week in de danszaal om hun skills te evolueren en niet te stagneren. Er wordt zowel verder gewerkt op battle tactics en cyphers als freestyle en sets.

De teens zijn competitief en proberen elkaar ook steeds te overtreffen. Deze groep zijn de oudere groep en dus ook volwassener in bewegingen en stijl.

Sommige 'Teens' leren lesgeven terwijl anderen voor de titels gaan in België en buitenland. Ze gebruiken alles wat ze tot nu toe hebben geleerd in de lessen en nog zullen leren in het leven toe. Ze zijn de drijvende kracht in trainingen en gebruiken hun tijd nuttig terwijl ze zich gedisciplineerd gedragen.

De elite groep die gefocust is op battles en het verbeteren van hun eigen 'battlerounds'.

Battle Cats worden naast extra oefeningen vooral op individuele progressie begeleidt. Ze vertegenwoordigen zichzelf, de dansschool en hun eventuele crew op dagelijkse basis. Ze weten zelf waar ze nog aan moeten werken en krijgen hiervoor de juiste tips van OnTheBlock-lesgevers en anderen.

Ook de Battle Cats zijn een voorbeeld voor de jongere breakers in OnTheBlock.

© 2020, powered by Twizzit.com