OnTheBlock vzw is opgestart naar aanleiding van de stopzetting van vzw On The Roof. OTR heeft gedurende 14 jaar heel wat kinderen hun passie laten ontdekken. 
OnTheBlock wil dit verder opvolgen en op een professionele manier de aandacht focussen op Breaking. Een leerrijke plek zijn waarbij de leerlingen de volledige basis krijgen in de lessen met trainingen gebonden aan de individuele ontwikkeling. We willen een vaste waarde zijn in België die breakers opleidt tot succesvolle dansers.

OnTheBlock heeft lesgevers van verschillende achtergronden, maar hebben ieder een gemeenschappelijke visie op Breaking.
Hieronder vinden jullie het OnTheBlock-team van het jaar '20-'21

Dimitrios Grigoriou 'Jimmy' is een Belgische topsport atleet die sinds 2019 in het Belgische Olympische programma is geselecteerd. Hij heeft zijn jeugd in Griekenland gewoond om daarna in Nederland te gaan studeren. Dankzij de kansen die hij kreeg als bboy heeft hij zijn studies stopgezet om voltijds voor break te leven. Nu reist hij de wereld rond als professionele bboy en zal doordeweeks lesgeven bij OnTheBlock!

Nicolas Temmerman 'Nico' is een masterstudent Sportmanagement die naar het einde van zijn traject loopt. 
Nico heeft meer dan 8 jaar ervaring als docent Breaking en heeft in het jaar 2019-2020 o.a. les gegeven bij On The Roof te Meise. Hij heeft in samenwerking met Stijn Luyten, Danssport Vlaanderen meegewerkt aan het Olympisch Breaking programma waardoor we nu kunnen spreken van een topsport statuut voor Breaking in België ''All credits to Stanny''. Nico behoort tot de crew ‘Mixed Souls’ waar de Olympische sfeer opnieuw aanwezig is met eveneens 2 crewmembers in het Olympisch programma.

Hij houdt van de hiphopcultuur en wil dit ook met al zijn passie meegeven aan de volgende generatie.
Enkele inspiraties voor hem zijn: de Amerikaanse bboy's van 'Skill Methodz', 'Squadron', de Koreaanse crew 'IllVillnz' en uiteraard zijn eigen crew 'Mixed Souls'.

Ibrahim was jaren zelf danser. Deze Meisenaar is door de jaren heen gepassioneerd geraakt door de 'Urban-wereld'. Deze passie heeft hij weten over te brengen aan zijn 2 kinderen die beide op professioneel niveau presteren. (Breaking en Ballet, moderne dans en acrobatie)

Als lid van de 'Funky Belgianz' houdt hij zich bezig met de organisatie van de crew. Hij gebruikte zijn ervaring om kinderen van On The Roof te helpen en te ondersteunen. 
Nu zal hij als gepassioneerde van de hiphop-cultuur, m.n. Breaking het OTB-team versterken en meewerken aan een Break-school die volledig en legitiem is.